Що покращує пам’ять у будь-якому віці

Пам’ять погіршується з віком і, як багатьом здається, з цим нічого не можна зробити. Тільки змиритися. Але порадуємо або засмутимо вас – з цим можна щось зробити, і проблеми з пам’яттю можуть виникнути не тільки в літньому віці. Більш детальний розбір людської пам’яті дивіться за адресою divanio.com.ua.

Можливості людського мозку ще не вивчені до кінця. Але вже точно відомо, що йому потрібна постійна різноманітна робота.

Нові нейронні зв’язки, які утворюються в процесі вивчення інформації і виконання складної розумової діяльності, забезпечують ясність розуму і хорошу пам’ять.

Що покращує пам'ять у будь-якому віці

Що ще допоможе

Якщо ви помітили, що пам’ять починає підводити, цей процес звернемо.

  • Найпростіше, що ви можете зробити для своєї пам’яті – вчити вірші. Неважливо які, лише б вам був приємний сам процес.
  • Запам’ятайте номери телефонів родичів і друзів.
  • Щоб запам’ятати ім’я нової для вас людини, придумайте до його імені асоціації, перетворіть його в образ.
  • Для запам’ятовування інформації важлива мотивація. Якщо ви знаєте для чого вона вам потрібна, то і запам’ятати буде легше.
  • Ігри за типом Меморі добре розвивають зорову пам’ять і увагу.
  • В кінці дня влаштовуйте уявний «повтор» подій. Згадайте по порядку все, що сталося вдень.
  • Займайтеся танцями: заучування послідовності рухів теж добре розвиває пам’ять.

І пам’ятайте, мозку потрібна не тільки навантаження. Він так само втомлюється і може дати збій без відпочинку. Чергуйте діяльність, повноцінно висипайтеся і влаштовуйте регулярні вихідні. Краще, якщо вихідні будуть проходити без гаджетів і на природі.

Мозок добре працює, коли людина сповнений енергії!

Що покращує пам'ять у будь-якому віці

Чим годувати мозок

Мозок потребує поживних речовинах, і у нього є свої особливі потреби.

Мозок людини майже на 60 % складається з жиру, і звідси його головна потреба. Продукти, багаті жирними кислотами Омега-3 необхідні для хорошої пам’яті. Це речовина прискорює регенерацію нейронів і перешкоджає руйнуванню клітин мозку.

Омега-3 можна отримати в потрібній кількості, вживаючи: морську жирнуу риба, печінка тріски, ікру червону і чорну, устриці, волоські горіхи, лляна олія холодного віджиму, насіння чіа.

Холін бере участь у формуванні деяких ділянок мозку та прискорює передачу нервових імпульсів. Покращує короткочасну та оперативну пам’ять, концентрацію уваги.

Його можна отримати з яєчного жовтка, яловичої печінки, пісної яловичини, паростків пшениці.

Антиоксиданти перешкоджають старінню клітин мозку. Продуктів, багатих цими речовинами чимало і тут відкривається можливість забезпечити їх щоденне споживання.

Продукти, що перешкоджають процесам окислення в організмі: ягоди, зелень, червоний лук, часник, брокколі, квашена капуста, імбир, куркума, кориця, імбир, насіння соняшнику та гарбуза, гіркий шоколад, червоне вино.